Idag går jag pension, och Rosa bandet kampanjen startar

Det är kanske dags att städa i sitt liv nu när man har all tid i världen som pensionär. Nu har  Jag nog gjort mycket på rutin de senaste åren. Det är kanske dags med att börja med yoga.

Jag har gillat mitt jobb som kundvärd på VR. Nackdelen är att jag bor i Skånes Fagerhult så jag har haft cirka tre timmars resa varje dag. Det är ju så att är man kundvärd så väntar de inte på en. Är man lokförare så står tåget tills man kommer på plats. Sedan är det ju perfekt att sluta nu i höst så att man slipper mörker och kyla.

Ni har kanske märkt att jag gillar att resa och aktier på börsen. Det är det som jag tänkt syssla med som pensionär. Det blir nog Spanien om några veckor där radhuset väntar på omsorg. Sedan vet man ju inte, livet kan ju ta en helt annan vändning.

Charlie Söderberg (fd Lyxfällan-programledare och coach på Balansekonomi) brukade säga: ””Är du beredd att de kommande 5 åren göra det som 95 % av befolkningen aldrig gör för att om 5 år ha det som 95 % av befolkningen aldrig kommer att få?”

Rosa Bandet

Jag har som tradition att i oktober  blogga om Rosa Bandet. I år är det textilkonstnär Britta Markatt-Labba som designat årets Rosa Band. Hon är en samisk konstnär som broderar och hämtar inspiration från den samiska kulturen i sina verk. Blodet och solen har gett henne inspiration till årets Rosa Bandet.  Vi såg hennes broderier då hon ställde ut i Hishults Konsthall. Jag tog en promenad i Ängelholm igår. Där hade Tullportsbron fått Rosa Bandet feeling.

 

 

Rosa band på Tullportsbron i Ängelholm

Rosa band på Tullportsbron i Ängelholm

 

Rosa Bandet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.